סניף רחובות: 08-9349992
סניף הרצליה: 09-9578125
סניף אשקלון: 08-9349992
נייד: 052-6670044
ליצירת קשר: הקליקו כאן
תחומי עיסוק
תאונות דרכים
> עברת תאונת דרכים? נפצעת?
> יושב בבית ללא שכר? יש הרבה הוצאות?
> מחפש עו"ד המתמחה בתאונות דרכים שינחה אותך בדיוק איך לפעול?
משרד עו"ד יעקב מושקט מתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים מול חברות הביטוח, תוך חתירה לפשרה מהירה והוגנת. באמצעות 'תשלום תכוף' תוכל לקבל תשלום מהיר להתאזן מבחינה כלכלית, לסגור את המינוס - ולהחלים במהירות!
צפה עכשיו - דברים שכדאי לבצע אחרי התאונה (01:33)
למידע נוסף אודות 'תשלום תכוף' (תשלום מהיר) - לחץ כאן
קרתה לך תאונה דרכים במהלך העבודה? לחץ כאן למידע חשוב!
עצות שימושיות לנפגעי תאונות דרכים
תאונת דרכים הינה ללא ספק ארוע לא נעים, בין אם נגרמו במהלכו נזקים למיניהם, בין אם לאו. רגעים שלאחר תאונה מלווים בדרך כלל בבהלה, בחרדה, ובמתח נפשי רב. מאידך, דווקא רגעים אלה, בהם לא פעם אנו פועלים מתוך לחץ, לפי אינסטינקטים, ולא לפי ההיגיון, עשויים להיות קריטיים הן באשר לזכויות משפטיות הנובעות מהתאונה, והן באשר לפגיעות גופניות שיתכן ונגרמו כתוצאה ממנה. לפעמים עצה קטנה מאת עורך דין תאונות דרכים יכולה לחסוך הרבה זמן ומשאבים. בהמשך אפרט, מהן הפעולות המרכזיות בהן יש לנקוט לאחר התאונה, וכן מה ההשלכות של התאונה ותוצאותיה על הזכאות לפיצויים בגין נזקי גוף מחברת הביטוח.
בזירת התאונה
אחד הדברים החשובים ביותר בסיטואציה של תאונת דרכים הינו לנסות ולשמור עד כמה שניתן על קור רוח מתחילת האירוע ועד סופו. שמירה על קור הרוח תאפשר לנו לבצע את הפעולות הדרושות כבר בזירת התאונה, דבר שייעל את הטיפול ויחסוך טירדה מיותרת בהמשך. כל עורך דין תאונות דרכים יאמר לכם שהפעולה הראשונה שעלינו לעשות לאחר התאונה הינה לבדוק האם נפגענו פגיעה גופנית. במידה וקיים חשד, ולו קל, לפגיעה גופנית ממשית יש להימנע עד כמה שניתן מתזוזה ולהמתין לקבלת עזרה ראשונה מגורם מוסמך.
במידה והפגיעה מאפשרת המשך תיפקוד יש לבצע מספר פעולות חשובות. במידה ומעורבים בתאונה גורמים נוספים יש לקחת מהם פרטים ובין היתר שם, מספר זהות, כתובת וטלפון, פרטי ביטוח חובה וביטוח מקיף וכן מספרי כל הרכבים המעורבים. במידה והיו עדים לתאונה, יש לקחת את פרטיהם על-מנת שבהמשך, אם יתעורר הצורך, ניתן יהיה לאמת בעזרתם את עצם קרות התאונה ואת אופן התרחשותה.
בדיקה רפואית ראשונית
לא פעם, בלהט המאורעות סביב התאונה ולאורך השעות הראשונות לאחריה, אנו נוטים באופן טבעי להתעלם מכאבים ו/או לא לחוש אותם. כאשר קיים חשש כי נגרמה פגיעה גופנית, גם אם בשלב ראשון התחושה היא שהפגיעה אינה קשה כאמצעי זהירות, רצוי לפנות בכל זאת עוד באותו היום לקבלת בדיקה וטיפול מקיפים בחדר מיון או במוקד תאונות של קופת חולים. בדרך זו אנו מבטיחים את עצמנו מפני סיבוכים רפואיים בלתי צפויים. תועלת עקיפה הצומחת מכך היא כי המסמך הרפואי בעקבות הבדיקה מקים זכות לכאורה לקבלת פיצוי בגין נזק גוף מחברת הביטוח, ומהווה ראיה לכאורה כי נזק גוף אכן נגרם. גם אם לא הלכנו להיבדק מיד לאחר התאונה, ובימים שלאחריה מופיעים כאב או תופעות אחרות, עדיין ניתן יהיה בדרך כלל לקשר זאת לתאונה, ועל כן מומלץ גם אז לפנות לבדיקה רפואית ולשמור את התיעוד הרפואי. תיעוד זה תקף גם עבור המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
פניה למשטרה
יש לפנות אל תחנת המשטרה לצורך מתן עדות וקבלת אישור על פרטי התאונה. לקראת הביקור בתחנת המשטרה יש להצטייד במסמך רפואי המעיד על פגיעה גופנית, ברישיון נהיגה, ברישיון רכב ובתעודת ביטוח חובה עבור הרכב בו נסענו בעת הפגיעה. במידה והפונה למשטרה נפגע כנוסע ולא כנהג ניתן להסתפק במסמך רפואי וברשימה מלאה עד כמה שניתן של פרטי הנהגים, הרכבים המעורבים וביטוחיהם. העתק של אישור המשטרה יש להעביר לקופת החולים ולחדר המיון על מנת שאלה יידעו לאיזו חברת ביטוח לפנות, ולא יטרידו אותנו בהמשך בדרישות תשלום.
פניה לחברת הביטוח
כאמור, מי שסבל נזק גוף עקב תאונת דרכים זכאי לכאורה לקבלת פיצוי. זאת, בין אם הנפגע אשם בתאונה, ובין אם לאו. הזכות לפיצוי הינה עבור כל נזק ו/או הוצאה הנובעים מפגיעת הגוף. המדובר בין היתר בפיצוי על הפסדי שכר, הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה לטיפולים ולצרכים שונים וכן בפיצוי בגין כאב וסבל שהסבה התאונה. כאשר הפגיעות חמורות יותר, ניתן לתבוע גם בגין הוצאות ונזקים עתידיים.
במקרה הרגיל, מופנית הדרישה לפיצוי בגין נזק הגוף אל חברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את הרכב בו נהג ו/או נסע הנפגע בעת התאונה. חשוב לזכור, ככל שישנם אישורים רפואיים רבים יותר, כך קיים סיכוי טוב יותר להגדיל את הפיצוי שתשלם חברת הביטוח. על כן, במידה וקיימות תלונות יש לדאוג כי הן יתועדו בתיק הרפואי. במידה והתלונות נמשכות, אין להסס, ויש לחזור ולפנות לרופא עד לקבלת טיפול מתאים. כך, לא רק שנקבל את הטיפול הרפואי הנכון העשוי לסייע להחלמתנו, אלא גם נקבל מסמכים נוספים, אותם ניתן יהיה להפנות לחברת הביטוח במסגרת המשא ומתן עימה, ובכך לסייע בהגדלת הפיצוי. את המשא ומתן יכול לנהל עבורכם עורך דין תאונות דרכים או כל אדם אחר.
כמה כסף אקבל בפועל? לחץ כאן להסבר קצר
לידיעתך, האמור לעיל אינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי מקצועי מאת עורך דין תאונות דרכים.
למידע נוסף
מלאו את הטופס
ונחזור אליכם בהקדם