top of page
חיפוש

נפצעתי, כמה כסף אקבל פיצוי?



> נפצעת בתאונת דרכים? תאונת עבודה? > מה עליך לעשות כדי לקבל פיצוי כספי? > בכמה כסף מדובר? 50,000 ש"ח? 250,000 ש"ח? במה זה תלוי?

עו"ד יעקב מושקט מתמחה בהגשת תביעות נזיקין, לרבות תביעות בגין תאונות דרכים, תאונות עבודה ותאונות תלמידים. בדף זה ניסינו "לעשות סדר" בסכומי הפיצויים שניתן לקבל בכל תיק.

"נפצעתי, כמה כסף מגיע לי?"

שאלת השאלות, אשר חוזרת על עצמה פעם אחר פעם בצורות שונות בכל פגישה ראשונה עם לקוח שנפצע בתאונה הינה "כמה מגיע לי?", "מה גודל הפיצוי שאקבל בתיק?"," כמה שווה התביעה?" אכן, השאלה טבעית ומוצדקת. אם כבר נפגענו, סבלנו, והפסדנו הפסדים מסוגים שונים אנו מעוניינים לראות את "האור בקצה המנהרה" ולדעת שלפחות קיימת תקווה לקבל פיצוי כספי הולם, גדול ככל האפשר.

כיצד מעריכים את שווי התביעה?

הערכת השווי של תביעות נזקי גוף הינה תורה בפני עצמה, שמבוססת על ניסיון בפרקטיקה היומיומית, כולל ידע לגבי פסיקות הניתנות בבתי המשפט, ידע רפואי, ידיעת הוראות חוק רלוונטיות, היכרות עם תקנות הנכות של הביטוח הלאומי ועוד.

רשימת התרחישים המרכזיים הרלוונטיים עבור הערכת השווי של תיק תאונה:

1 - פציעה שידוע כי פעמים רבות היא עשויה להותיר נכות לצמיתות

בהנחה כי לא מדובר בנכות אסתטית, משמעות הדבר הינה כי חישוב הפיצויים לא יסתכם רק בנזקים מיום התאונה ועד ליום סגירת התיק מול הביטוח, אלא ייערך גם חישוב על נזקים והפסדים עתידיים. למשל, יחושבו הפסדי שכר עד לגיל הפרישה לפנסיה, יחושב פיצוי על כאב וסבל שיביא בחשבון גם את הסבל העתידי וכו'. קיומם של אחוזי נכות, או סיכון לקיומם, הוא הדבר המבדיל בין תיקים צנועים יותר המסתכמים בכמה אלפי שקלים, לבין תיקים של עשרות אלפי שקלים ומעלה.

2 - פציעה לגביה לא סביר שתיוותר נכות לצמיתות

למשל פגיעות/פציעות יבשות ללא ממצאים אחרים, כמו שברים בצלעות, שברים פשוטים מסוגים שידוע כי לא מותירים נכות. במקרים אלו יחושבו הפיצויים עבור התקופה שמרגע התאונה ועד סיום התיק מול הביטוח – הפסדי שכר, הוצאות רפואיות, כאב וסבל וכו'. במקרים אלו סביר להניח לפי חלוקה גסה, כי במקרה של שבר, הפיצוי בגין כאב וסבל לבדו יגיע לכדי ערכים של 14,000-18,000 ₪, ובמידה ולא נגרם שבר, הפיצוי עבור כאב וסבל יהיה נמוך יותר, ויסתכם בכמה אלפי שקלים, יותר או פחות, בהתאם לתוכן התיעוד הרפואי והיקפו.

3 - פציעות מסוגים שונים המצויות "בתחום האפור"

מדובר בפציעות שידוע שלעיתים עשויה להיקבע בגינן נכות לצמיתות, אולם לא תמיד. למשל ממצאים של בלטי דיסק בעמוד השידרה לאחר תאונה, שברים בעצם הבריח וכו'. דווקא במקרים אלו, יכולה לבוא לידי ביטוי מיומנותו של עורך דין מנוסה בתחום. מטרת התביעה היא ליצור אצל חברת הביטוח את הרושם כי לפניה תיק עם סיכון לנכות, ועל ידי כך לגרום לה "לקנות סיכון" ולשלם פיצויים מוגדלים מתוך רצון להסיר את התביעה בהקדם ובטרם תתברר עד סופה בבית המשפט. ניתן היה לפרט בדף זה אינסוף דוגמאות למקרים שונים שהובילו לתוצאות שונות ובנוסף לפרט את השיקולים שמביאים להבדלים בין גובה הפיצוי במקרים שונים. בסופו של דבר לכל תיק נסיבות שונות, וגם אם לעיתים הפגיעות הגופניות נראות דומות, אצל כל אחד הפציעה מתבטאת אחרת מבחינת קצב ההחלמה, טיב ההחלמה והיקף הנזק שנגרם (לאור המקצוע, הגיל ונסיבות החיים האחרות). המסקנה הינה כי לא ניתן להקיש באופן חד משמעי מתוצאת תיק אחד לגבי תוצאת תיק אחר, ועל מנת לדעת מה שווי תביעתכם, מומלץ שתיפנו לייעוץ משפטי אצל עורך דין המומחה לתחום נזקי הגוף. *האמור לעיל איננו מהווה תחליף ליעוץ משפטי מקצועי התואם נסיבותיו של מקרה ספציפי.

bottom of page